Info Golf hole

Een bezoek aan de drivingrange is aan mij wel besteed. Lekker even een balletje slaan. Tegenwoordig besteed ik veel meer aandacht aan mijn korte spel.

Dus chippen en putten oefenen. Vroeger stond ik 40 ballen te slaan met mijn ijzeren 7 echter nu wissel ik constant af en zoek ik continu andere doelen uit om het balletje daar in de buurt te krijgen.

Hoe meer ik oefen, hoe meer geluk ik heb door de baan!

trainen
etter-player-practice-breakdown

Waneer je jezelf wilt verbeteren zal er ook geïnvesteerd moeten worden. Met name tijd en wat lessen bij de juiste pro. Uiteraard heeft ieder zijn limiet, lichamelijk en geestelijk. Uit een onderzoek in Amerika is gebleken dat een single handicaper anders traint dan de gemiddelde golfer.

 

A drive for show and putting for dough! Mocht u nog ambitie hebben dan vanaf nu extra aandacht voor chippen en putten.

swing-byte-chart

Duidelijk waarneembaar in de grafiek is dat de single handicappers meer tijd door brengen op de oefengreens met de putter en de wedges.

 

Ander idee is om een extra wedge in de tas mee te nemen.

 

Een beetje single handicapper heeft al snel 3 wedges in de tas!

Toch blijft het, voor ons golfers, een geschenk dat ze een driver hebben uitgevonden. Niets is fijner dan het geluid van die ene bal die bijna 100% goed geraakt is. Golf is de enige sport waar je de eerste 200 meter van de wandeling naar je bal kunt nagenieten van die waanzinnige afslag, bij andere sporten kan dat gewoon niet. Helaas moet ik concluderen dat het twee kanten op kan gaan, een slechte afslag levert dan 200 meter chagrijn op met een flauwe glimlach richting je flightgenoten.

 

Wat altijd interessant is de analyse van je golfswing, soms kan een kleine aanpassing grote resultaten opleveren. Wil je les nemen probeer dan verschillende golfpro’s want ieder heeft zo zijn eigen kwaliteiten en beperkingen. En kijk veel golf! Nu maar hopen dat het weer meewerkt aan veel golfplezier de komende tijd.

 

Quote:   The more I practice, the luckier I get! – Gary Player