Info Golf header informatie voor alle golfers van Nederland

Welk merk en model past bij mijn handicap?

Game improvement irons: deze ijzers zijn bedoeld voor midden tot hoge handicappers die op zoek zijn naar meer vergevingsgezindheid, afstand en accuratesse.

 

Forged irons: deze ijzers onderscheiden zich door hun ontwerpproces – het clubhoofd begint als één stuk metaal en wordt in de juiste vorm gestempeld.

 

Blades: een andere naam voor gesmede ijzers. Deze golfclubs zitten meestal in golftas van de single handicaper omdat ze een kleinere sweet spot hebben.

 

Cavity-back irons: deze ijzers zijn ontworpen voor middelhoge tot hoge handicappers en hebben wat extra “hulp” op de achterkant van het clubhoofd dat voor stabiliteit zorgt en een grotere lanceerhoek en meer vergevingsgezindheid mogelijk maakt.

 

Driving iron: ook bekend als een 1-ijzer, dit langere ijzer heeft een bijna verticaal oppervlak en wordt gebruikt als vervanging voor een driver wanneer nauwkeurigheid of exacte afstand een must is; Tour-spelers kunnen bijvoorbeeld een driving iron gebruiken als de fairways te smal worden of als ze hun tee-shot net iets korter willen slaan om een gevaar te vermijden.

Click op de foto

Callaway ijzers

Callaway

Cleveland ijzers

Cleveland

Cleveland ijzers

Cobra

Mizuno ijzers

Mizuno

Ping ijzers

Ping

Srixon ijzers

Srixon

Taylormade ijzers

Taylormade

Titleist ijzers

Titleist

Wilson Staff ijzers

Wilson Staff

bron: Global golf

De meest gewilde driver van 2021 getest door MyGolfSpy.

Een onafhankelijke website.

 

 

Bent u opzoek naar een nieuwe driver dan is deze test er één die uw aandacht verdient….

 

Een onafhankelijk onderzoek door MyGolfSpy          met 38 drivers

 

340 uur aan onderzoek

 

18.088 afslagen

 

62,1 miljoen keer gelezen wereldwijd

 

klik op de foto links voor vergroting

 

 

 

Hieronder alle data van de 38 drivers welke hebben meegedaan aan het onderzoek.

MW driver 2021

Golf Digest HOT LIST

Drivers hot list

Drivers

Fairway woods

Fairway woods

Hybrids

Hybrids

Players irons

Players irons

Players distance irons

Players distance irons

Game improvement irons

Game Improvement irons

Super game improvement irons

Super Game Improvement irons

Wedges

Wedges

Blade putters

Blade putters

Mallet putters

Mallet putters

Behind The Hot List Process

Behind process

Behind The Hot List Process

Henrik

Golf Digest is een website waar alle golfclubs worden beoordeeld en eventueel worden onderscheiden met een gouden of zilveren ster. De onafhankelijkheid van deze website is niet bewezen.

Golfballen

Bij My Golf Spy uit Amerika hebben ze een onderzoek gedaan naar de eigenschappen van golfballen. My Golf Spy wordt niet gesponsord door een merk uit de golfbranche en ze zeggen dan ook volledig onpartijdig te zijn. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

De data

Tussen de langste en kortste afslag met een clubhoofdsnelheid tot 85 mph zit maar 6,5 meter. Tussen de langste en kortste afslag met een clubhoofdsnelheid tot 155 mph zit 15,5 meter.

Wat doen we volgens My Golf Spy met lake balls; niet kopen!

Kies een merk en type golfbal uit die bij je past. Lage compressie ballen zijn langzaam en hoge compressie dus snel en ver. Langzame swing dan wellicht lagere compressie. Het nieuwe woord is bal-fitting! Lees hier het hele verhaal.

Golfclubtrader

Golfclubtrader heeft een fysieke winkel en een webshop en adverteren als volgt: Nederlands grootste assortiment van Gebruikte -Ex Demo and Close Out Golf Clubs. Momenteel Meer Dan 3245 Nieuwe En Tweedehands Clubs Online Beschikbaar.

Ik heb Golfclubtrader ontdekt toen ik opzoek was naar een forged ijzer 3, in plaats van een hybride welke niet werkte voor mij. Echter ik had geen zin om € 100,00 plus uit te geven. Dan maar even zoeken op internet en voila daar was Golfclubtrader en het fijne is dat de winkel in Uithoorn is dus zelf maar even ophalen en direct naar de drivingrange met de Mizuno forged ijzer 3. Voor € 45,00 een ongebruikt en dus nieuw ijzer. Tevens een paar handschoenen gekocht à € 10,00 en zo blij als een kind in de snoepwinkel.

Mocht ik ooit nog een ander set golfclubs willen aanschaffen dan neem ik als eerste zeker een kijkje op de website. Momenteel hebben ze een paar erg leuke aanbiedingen. Mocht ik de wedges gaan vervangen ook dan ga ik hier eerst even kijken en voor het verschil kan ik mezelf plezieren met een rondje op een “vreemde” baan. En over de man welke mij geholpen heeft niets dan lof en de winkel is ruim, erg ruim.

Aanbieding Cobra Fly
Mizuno wedges aanbieding