Info Golf header informatie voor alle golfers van Nederland

Wat kan er nog meer geschreven worden over alle golfmaterialen die nodig zijn om jezelf te verwennen om dat ene rondje golf te spelen waar je echt blij van wordt?

Uiteraard probeert Info Golf je op de hoogte te houden van de laatste ontwikkeling op het gebied van golfclubs en andere materialen.

De golffabrikanten proberen je elk jaar te verleiden om de nieuwste driver aan te schaffen. Als je alle slogans moet geloven slaan we de driver al meer dan 400 meter, elk jaar 10 meter verder volgens de fabrikanten.  Uiteraard zijn er nieuwe ontwikkelingen welke de golfer verder kunnen helpen echter het kan niet zo zijn dat elke keer met een lancering van een nieuw product we weer 10 meter verder slaan.

Zelfs de professionele golfer verlaat de gebaande paden. De (super) game improvement lage ijzers in de tas gecombineerd met distance player mid en hoge ijzers of blades. En waarom ook niet, meer hulp bij de lage ijzers en minder hulp maar meer gevoel bij de mid en hoge ijzers.

Golf Digest HOT LIST

Hot-List-2016-Montage-Drivers.png

Drivers

Hot-List-2016-Montage-Players-Irons.png

Players irons

Hot-List-2016-Montage-GI-Irons.png

Game Improvement irons

Hot-List-2016-Montage-Wedges.png

Wedges

Hot-List-2016-Montage-FairwayWoods.png

Fairway woods

Hot-List-2016-Montage-SGI-Irons.png

Super Game Improvement irons

Hot-List-2016-Montage-Blade-Putters.png

Putters

Hot-List-2016-Montage-Hybrids.png

Hybrids

Golf Digest is een website waar alle golfclubs worden beoordeeld en eventueel worden onderscheiden met een gouden of zilveren ster. De onafhankelijkheid van deze website is niet bewezen.

Golfballen

Bij My Golf Spy uit Amerika hebben ze een onderzoek gedaan naar de eigenschappen van golfballen. My Golf Spy wordt niet gesponsord door een merk uit de golfbranche en ze zeggen dan ook volledig onpartijdig te zijn. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

De data

Tussen de langste en kortste afslag met een clubhoofdsnelheid tot 85 mph zit maar 6,5 meter. Tussen de langste en kortste afslag met een clubhoofdsnelheid tot 155 mph zit 15,5 meter.

Wat doen we volgens My Golf Spy met lake balls; niet kopen!

Kies een merk en type golfbal uit die bij je past. Lage compressie ballen zijn langzaam en hoge compressie dus snel en ver. Langzame swing dan wellicht lagere compressie. Het nieuwe woord is bal-fitting! Lees hier het hele verhaal.

Golfclubtrader

Golfclubtrader heeft een fysieke winkel en een webshop en adverteren als volgt: Nederlands grootste assortiment van Gebruikte -Ex Demo and Close Out Golf Clubs. Momenteel Meer Dan 3245 Nieuwe En Tweedehands Clubs Online Beschikbaar.

Ik heb Golfclubtrader ontdekt toen ik opzoek was naar een forged ijzer 3, in plaats van een hybride welke niet werkte voor mij. Echter ik had geen zin om € 100,00 plus uit te geven. Dan maar even zoeken op internet en voila daar was Golfclubtrader en het fijne is dat de winkel in Uithoorn is dus zelf maar even ophalen en direct naar de drivingrange met de Mizuno forged ijzer 3. Voor € 45,00 een ongebruikt en dus nieuw ijzer. Tevens een paar handschoenen gekocht à € 10,00 en zo blij als een kind in de snoepwinkel.

Mocht ik ooit nog een ander set golfclubs willen aanschaffen dan neem ik als eerste zeker een kijkje op de website. Momenteel hebben ze een paar erg leuke aanbiedingen. Mocht ik de wedges gaan vervangen ook dan ga ik hier eerst even kijken en voor het verschil kan ik mezelf plezieren met een rondje op een “vreemde” baan. En over de man welke mij geholpen heeft niets dan lof en de winkel is ruim, erg ruim.

Aanbieding Cobra Fly
Mizuno wedges aanbieding

Wilson Staff

Wilson Staff heeft 62 overwinnigen in de Majors

Er zijn vele bekende merken die allemaal goede golfclubs maken.
Een vergeten merk is Wilson Staff. Het merk met de meeste overwinning in the Majors.

De laatste jaren proberen ze meer bekenheid te verkrijgen door tourspelers – Streelman – Harrington – Siem – in Amerika van Wilson Staff ijzers en houtjes te voorzien.

De clubs zijn verdeeld over 3 segmenten;
F   feel voor de betere speler,
C   ijzers voor meer controle = crossover en
D   ijzers voor meer afstand (distance).

In de “hotlist” van Golfdigest krijgen de D & C ijzers een gouden en zilveren ster. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding!

wilson staff fg tour V6-ijzers