Info Golf header informatie voor alle golfers van Nederland

De beste driver van 2017

Na 120 uur en 7300 geslagen ballen door 30 mensen met hcp vanaf +2 tot 16 en met 225000 data punten is men bij My Golf Spy tot de volgende conclusie gekomen:

De beste driver van 2017!

Lees het hele verhaal op My Golf Spy.

Srixon Z565

Srixon Z565

Callaway Big Bertha EPIC

Callaway Big Bertha EPIC

TaylorMade M1 440

TaylorMade M1 440

TaylorMade M2

TaylorMade M2

Data beste driver 2017

De meest gewilde putter van 2017

In deze test is er onderscheid gemaakt tussen de “blade” en “mallet” putters. Op de professionele tour zie je steeds meer mannen en vrouwen putten met de mallet putter aka het vliegdekschip. De informatie is gebaseerd op bijna 13.000 puts door 20 testers variërend van hcp +1 tot 18. Er zijn 3 afstanden vanwaar er geput is namelijk 5, 10 en 20 Feet. Lees het hele verhaal op My Golf Spy

We beginnen met de mallet putters. Onze keus voor de beste koop zou de Cleveland TFI 2135 Cero zijn.

 

Nummer 2 in de test en de meest voordelige putter. Prijzen zijn in US Dollars.

 

 

Helaas is deze putter erg moeilijk, te vinden in Nederland.

 

 

 

Envroll ER 7

Envroll ER 7

Cleveland TFI 2135 Cero

Cleveland TFI 2135 Cero

TaylorMade Spider Tour Black

TaylorMade Spider Tour Black

Odyssey O-Works7

Odyssey O-Works7

Data mallet putters

Data meest gewilde mallet putter

Data blade putters

Data meest gewilde blade putter

De blade putters. Onze keus voor de beste koop zou de Cleveland Huntington Beach #1 zijn.

 

Nummer 4 in de test en de meest voordelige putter.

Helaas is deze putter erg moeilijk, te vinden in Nederland.

 

 

Evnroll ER2

Evnroll ER2

PING Sigma G Anser

PING Sigma G Anser

Taylormade TP Collection Juno

Taylormade TP Collection Juno

Cleveland Huntington Beach #1

Cleveland Huntington Beach

One lenghts ijzers van Cobra. In theorie een topper!

Cobra one lenght ijzers

One lenghts ijzers van Cobra. In theorie een topper!

Tijdens mijn eerste golflessen heb ik alleen met een ijzeren 7 mogen slaan en tot op de dag van vandaag is dit mijn favoriete club. Het idee van één lengte voor alle ijzers is niet nieuw want in de jaren tachtig en negentig zijn er wel een paar fabrikanten geweest die een poging hebben gewaagd. Bryson Dechambeau is sinds jaar en dag een “one lenght club” speler (voorheen met Edel) en Cobra heeft hem een sponsorcontract aangeboden en ziehier deze clubs worden mainstream.

Alle ijzers met dezelfde lengte. Als je al wat langer golft heb je het bijna niet meer in de gaten maar elke club vereist een andere afstand tot de bal. Een ijzer 4 is minder makkelijk slaan dan een ijzer 9. In theorie dus een baanbrekende vinding.

Maar waarom zou het nu wel een succes kunnen worden en in de jaren tachtig niet? Dankzij alle computertechnieken en simulaties weet de fabrikant dat afstanden en gapping (afstanden tussen de clubs onderling) deze keer wel perfect zijn. Dus met de hedendaagse techniek kan dit oude idee weleens een revolutie teweeg brengen in de golfbranche. Ik denk met name voor die mensen die het lastig vinden om de ijzeren 4, 5 en 6 goed te raken dat deze clubs welleens het ei van Columbus kunnen zijn. De toekomst zal het leren!

Vice golfballen, alleen de prijs is anders….

Vice Golf

Natuurlijk wil elke golfer spelen met een bal die ver vliegt, zacht voelt, optimaal spint en consistent presteert, maar als je kiest voor A-kwaliteit betaal je al snel vier tot vijf euro per bal. Dat moet anders kunnen, vond het Duitse Vice Golf in 2011. Omdat Vice Golf zijn golfballen niet via de winkel maar alleen via internet verkoopt, kunnen ze A-kwaliteit voor een bescheiden prijs aanbieden. Het testpanel trommelde in samenwerking met Golfers Magazine een dozijn lezers op om de ballen (3-piecebal met zachte cover van urethaan en 3-piecebal met duurzame DuPont cover) in de praktijk te testen.

Top 3 eigenschappen
Ons testteam noemt gevoel als de belangrijkste eigenschap waaraan een golfbal moet voldoen, op de voet gevolgd door lengte, duurzaamheid, spin en – pas als laatste – prijs. Ofwel: als een bal goed presteert, willen we er dus wel degelijk wat voor betalen. Exclusief verzendkosten zit de Vice Pro net onder de € 2,50 per bal en betaal je voor de Vice Tour € 1,59 euro – dat verklaart dat ze voor prijs/kwaliteitverhouding een zeer overtuigende 9,3 kregen.

Ook de afstand werd door onze testers goed beoordeeld (8,8), terwijl de spin een 7,8 kreeg en de ballen overall met een 8,5 werden beloond. Cijfers waar je mee thuis kunt komen. ‘Ik neig voor 150 meter nu soms zelfs naar een ijzer-7 in plaats van een 6’, zegt Arjen over de Vice Pro. Tot slot, met de duurzaamheid zit het ook wel goed.

Gevoel heeft prioriteit
Alle testers vonden het gevoel dat de Vice Golf ballen met de ijzers geven goed, terwijl de feedback met de wedges en de putter door respectievelijk 92% en 83% als ‘goed’ werd beoordeeld. Twee keer werd het contact met de putter als ‘een beetje hard’ omschreven, terwijl de Pro V1 het met de wedge één keer won (‘Iets zachter qua gevoel en geluid en net wat meer spin.’).

Vice Pro vs. Pro V1
Ook volgens onze testers bleef de Vice Pro in vergelijking met de Pro V1 knap overeind. Arjen: ‘Ik heb een sleeve aan een kennis met handicap 4 gegeven en hij vond het net een Pro V1. Die mening deel ik.’
Zo ver wilde Teddy niet gaan: ‘De touch en spin zijn toch wel iets minder en ze klinken ook wat harder. Maar van de tee en fairway zijn ze inderdaad te vergelijken. De Vice Pro geeft geen slecht gevoel, maar ik vind de Pro V1 net iets fijner.’ Daarmee was ze van de twaalf testers overigens de enige die niet overwoog om over te stappen op een bal van Vice Golf.

Bron: Het Testpanel

Helaas heeft Info GOLF deze ballen nog niet zelf kunnen testen maar dat gaat zeker dit jaar gebeuren.

Bezoek de website van Vice

Vice Pro plus

Vice Pro plus

– 4 piece.
– Cast Urethane cover allowing for an extremely soft feel.
– High level of durability.
– 336 Dimple Design.
– Dual casing for extra distance and lower ball flight.

Vanaf € 2,49 exclusief verzendkosten

Vice Pro in drie kleuren

Vice Pro in drie kleuren

— 3 piece.
– Cast Urethane cover for a gentle and responsive feel.
– 318 large dimple design for stable trajectory.
– Optimized for tremendous distance.

Vanaf € 2,49 exclusief verzendkosten

Vice Tour

Vice Tour

3 piece.
– DuPont™ Surlyn©.
– Extremely durable.
– 392 aerodynamic dimple design for more stability.

Vanaf € 1,59 exclusief verzendkosten

Vice Drive

Vice Drive

 2 piece.
– DuPont™ Surlyn© cover.
– Extremely tough and cut-resistant soft-core.
– 368 symmetrical dimple design.

Vanaf € 1,09 exclusief verzendkosten

Meest gewilde draagtas 2017

De meest gewilde standbag cq draagtas. Onze keus voor de beste koop zou de Ping 4 Series zijn.

Nummer 3 in de test. Prijzen zijn in US Dollars.

Lees het hele verhaal op My Golf Spy

Data meest gewilde standbag
Ping Hoofer

Ping Hoofer

Vice Force

Vice Force

PING 4 SERIES

PING 4 SERIES

OGIO CIRRUS

OGIO CIRRUS

Golfclubtrader

Golfclubtrader heeft een fysieke winkel en een webshop en adverteren als volgt: Nederlands grootste assortiment van Gebruikte -Ex Demo and Close Out Golf Clubs. Momenteel Meer Dan 3245 Nieuwe En Tweedehands Clubs Online Beschikbaar.

Ik heb Golfclubtrader ontdekt toen ik opzoek was naar een forged ijzer 3, in plaats van een hybride welke niet werkte voor mij. Echter ik had geen zin om € 100,00 plus uit te geven. Dan maar even zoeken op internet en voila daar was Golfclubtrader en het fijne is dat de winkel in Uithoorn is dus zelf maar even ophalen en direct naar de drivingrange met de Mizuno forged ijzer 3. Voor € 45,00 een ongebruikt en dus nieuw ijzer. Tevens een paar handschoenen gekocht à € 10,00 en zo blij als een kind in de snoepwinkel.

Mocht ik ooit nog een ander set golfclubs willen aanschaffen dan neem ik als eerste zeker een kijkje op de website. Momenteel hebben ze een paar erg leuke aanbieding (13-4-2017) van Cobra fairway woods en Mizuno wedges. Mocht ik de wedges gaan vervangen ook dan ga ik hier eerst even kijken want € 69,00 is altijd beter dan             € 129,00 en voor het verschil kan ik mezelf plezieren met een rondje op een “vreemde” baan. En over de man welke mij geholpen heeft niets dan lof en de winkel is ruim, erg ruim.

Aanbieding Cobra Fly
Mizuno wedges aanbieding

Wilson Staff

Wilson Staff heeft 61 overwinnigen in de Majors

Er zijn vele bekende merken die allemaal goede golfclubs maken.
Een vergeten merk is Wilson Staff. Het merk met de meeste overwinning in the Majors.

De laatste jaren proberen ze meer bekenheid te verkrijgen door tourspelers – Streelman – Harrington – Siem – in Amerika van Wilson Staff ijzers en houtjes te voorzien.

De clubs zijn verdeeld over 3 segmenten;
F   feel voor de betere speler,
C   ijzers voor meer controle = crossover en
D   ijzers voor meer afstand (distance).

In de “hotlist” van Golfdigest krijgen de D & C ijzers een gouden en zilveren ster. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding!

wilson staff fg tour V6-ijzers